dimecres, 2 de novembre del 2016

ELS BLOCS COM A RECURS EDUCATIU


Els espais Web que tenen les escoles són una molt bona eina per donar informació als pares que la visiten, però què passa quan ells volen intervenir en les diferents notícies que hi ha? En els darrers anys s'han format noves eines per a que els pares o qualsevol altra persona pugui intervenir en les diferents notícies que els/les professors/es publiquen.

Aquesta nova eina son els blocs. Aquesta eina no és com la web que es un lloc tancat i que tu no pots participar sinó tot el contrari, pots fer les teves aportacions sempre que vulguis i quan vulguis ja que es un espai obert per a tothom. 

Els blocs fomenten el treball col·laboratiu ja que pots intercanviar diverses opinions que puguis tenir, en canvi, en un espai web has de tenir un programa per poder editar pàgines web que en el cas dels blocs és innecessari. 

Bloc com a recurs educatiu: 

Com que els blocs son una eina interactiva, es poden fer servir, per exemple, per fer treballs de síntesi o per exemple treballs de recerca en el batxillerat.

Els blocs també son una eina per la evaluació de l'alumnat ja que els professors poden mirar si la seva forma de redactar es correcta com ara quan es demana que es faci un escrit sobre el tema que s'ha tractat a l'escola. També es pot evaluar com es tracten les idees i com es sintetitzen en un petit text expositiu sobre el que s'ha tractat aquell dia a l'escola. 

Bloc com a eina didàctica: 

Els blocs creixen i cada vegada s'utilitzaran més com a recurs didàctic, per això un bon professor ha de proposar als seus alumnes tasques motivadores com ara un treball en grup, un intercanvi d'informació amb nois i noies d'un altre centre... 

Per a que un nen o nena pugui fer servir un bloc correctament el professor ha d'ajudar-lo en cas que no se'n surti i llavors no manar feina prescriptiva sinó feina creativa per tal de que l'alumne pugui fer una intervenció al bloc amb ènfasi.

El professor com a administrador d'un bloc: 

Un professor que sigui l'administrador d'un bloc, pot proposar eines per trobar informació als seus alumnes així com proposar un debat dels temes que s'han tractat a l'escola per tal que els alumnes recordin el que han treballat aquell dia a la classe. 

Altres: 

Els blocs també es poden fer servir com a portafolis personal i abocar-hi tota la matèria treballada a les classes. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada